Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Natuurlijk Beter ~ Jan ter Haar Praktijk voor Natuurgeneeskunde 

Jijzelf hebt het meeste belang bij je gezondheid!

Hoofdpijn of migraine. Wat kun je er aan doen? Beide kunnen je functioneren vaak in sterke mate beïnvloeden.

Migraine is vaak een eenzijdige heftig bonzende hoofdpijn en kan 4 tot 72 uur duren. Dit kan gepaard gaan met misselijk zijn en overgeven. Ook licht en geluid kan erg lastig zijn. Door de heftigheid van de klachten is het vaak moeilijk goed te functioneren.

Spanningshoofdpijn lijkt hierop, toch is er verschil. Wat is anders? Je ben niet misselijk en bij inspanning wordt de hoofdpijn niet erger. Ook zijn bij migraine de klachten heftiger.

Feiten. In 2012 hebben ca. 3,1 miljoen Nederlanders hoofdpijn of migraine. Hiervan heeft maar liefst 1,1 miljoen mensen meer dan 3 keer per maand last van een migraineaanval. Tussen de 25 en 55 jaar komen de aanvallen het meeste voor. Vrouwen hebben twee keer zoveel last van migraine of hoofdpijn dan mannen.

Wat hoofdpijn of migraine uitlokt is per persoon verschillend. De meest voorkomende factoren zijn: Voedsel, spanning, stress
en hormonen. Stoffen in voedsel: Smaakversterkers, sulfiet, koffie en chocola, nitraat of kunstmatige zoetstof. Hormoonwisseling. Bijvoorbeeld rond de periode van de menstruatie, pilgebruik  en de overgang.

Kun je van hoofdpijn afkomen? Dit kan. Wel zijn er zoveel verschillende soorten hoofdpijnen en combinaties die spelen, dat het verstandig is, uit te zoeken waar je hoofdpijn vandaan komt en deze gericht te laten behandelen.

De Praktijk voor Natuurgeneeswijzen kan hiermee helpen! De klachten worden onderzocht en vaak zijn deze op een natuurlijke wijze weg te nemen of sterk te verminderen.

Meer weten? Neem contact op met Jan ter Haar.